Xavier Rudd

Xavier Rudd (født 1978) er en australsk musiker. Han voksede op i den lille by Torquay i Victoria, Australien. Da Rudd var ung, lærte han at spille didgeridoo på en støvsugerslange.

Rudd er kendt for at spille på musikfestivaler og koncerter i Australien og i Nordamerika. Han har mange fans i sit hjemland Australien og i Canada, hvor han har indspillet et par livealbum.

Nogle af hans sange har politiske temaer, der handler om miljøet og aboriginalaustraliernes rettigheder.

Personligt liv

Rudd er far til to sønner, Joaquin og Finojet, og er gift med sin canadiske kone, Marci. Han hævder, at han har sin søn Joaquins sok med sig, når han rejser, fordi hans familie ofte ikke kan rejse med ham.

Rudd beskriver også sig selv som en fuldtids "barefooter", hvilket betyder, at han ikke ejer sko eller andet fodtøj. Rudd er også vegetar.

Diskografi

Studioalbum

  • Til leje (2002)
  • Solace (2004)
  • Mad i maven (2005)
  • White Moth (2007)
  • Mørke nuancer af blå (2008)
  • Koonyum Sun *med Izintaba (2010)
  • Spirit bird (2012)

Live-album

  • Live i Canada (2001)
  • Live at the Grid (2003)
  • Good Spirit (2005)

AlegsaOnline.com - 2020 / 2022 - License CC3