Cross (løbesport)

Et Cross-country-løb er et løb, der foregår på forskellige typer terræn. De forskellige konkurrenceniveauer omfatter mellemskole 3,2 km, gymnasium 5 km, college for mænd 8 km og 10 km, kvinder 5 km og 6 km, amatører og professionelle.

I disse konkurrencer gives der et point til vinderen, to point til den person, der sluttede på andenpladsen osv. I et invitationsløb eller et stævne, hvor hold af løbere tæller pointene for de fem bedste løbere op. Dette er deres point. Det hold med den laveste score vinder. Hvis der er uafgjort, vinder det hold med den hurtigste sjette mand.

Tiderne i løb afhænger af terrænet, vejret og de andre løbere. Det betyder, at to atleter, der konkurrerer forskellige steder i verden, og som løber samme tid, måske ikke har samme niveau.

Drenge High School-løb, Minnesota.Zoom
Drenge High School-løb, Minnesota.

Relaterede sider

• Langdistanceløb

Spørgsmål og svar

Q: Hvad er et langrendsløb?

A: Det er et løb, der finder sted på forskellige typer terræn.

Q: Hvad er de forskellige konkurrenceniveauer i langrendsløb?

A: De forskellige konkurrenceniveauer omfatter mellemskole 2 km (3,2 km), gymnasium 5 km (3,1 km), college-mænd 8 km (5,0 km) og 10 km (6,2 km), kvinder 5 km (3,1 km) og 6 km (3,7 km), amatør og professionel.

Spørgsmål: Hvordan foretages pointgivningen i langrendsløb?

A: Ved pointgivningen gives der et point til vinderen, to point til den person, der kom ind på andenpladsen osv. Holdet med det laveste antal point vinder.

Q: Hvordan beregnes pointene i et invitationsløb eller et stævne?

A: Ved et invitationsløb eller et stævne tæller løberholdene pointene for de fem bedste løbere sammen. Dette er deres point.

Spørgsmål: Hvad sker der, hvis der er uafgjort i pointgivningen?

A: Hvis der er uafgjort, vinder det hold med den hurtigste sjette mand.

Spørgsmål: Hvilke faktorer kan påvirke tiderne i langrendsløb?

A: Tiderne i løb afhænger af terrænet, vejret og de andre løbere.

Spørgsmål: Kan to atleter fra forskellige dele af verden, der løber samme tid, være på samme niveau?

A: Nej, da terrænet, vejret og de andre løbere kan påvirke tiderne i løb, er det muligt, at at atleter fra forskellige dele af verden, der løber samme tid, ikke nødvendigvis er på samme niveau.